Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ در این گزارش ضمن گفت‌وگو با یک کارشناس صنعت هواپیمایی به دلایل عدم مزاحمت ساخت فرودگاه جدید در چابهار با فرودگاه نظامی فعلی می‌پردازیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ از چند هفته پیش استقرار نیروهای ارتش در محل احداث شهر فرودگاهی چابهار، پروژه ساخت این شهر را تعطیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده نیروی هوایی در منطقه برای رفع ابهامات، خبرنگاران منطقه را به بازدید پایگاه هوایی شکاری برد و گفت: ساخت فرودگاه جدید در محدوده زمین و هوای پروازی‌اش است، امکان نشست و برخاست جنگنده‌هایش را می‌گیرد و عملاً پایگاه دهم شکاری را تعطیل می‌کند.

این گفته‌ها بلافاصله با واکنش منطقه آزاد چابهار به‌عنوان کارفرمای فرودگاه جدید روبه‌رو می‌شود، معاون حمل‌ونقل و فرودگاهی این منطقه اعلام کرد فرودگاه مطالعه شده است، تداخلی در پرواز جنگنده‌ها ایجاد نمی‌کند و مثال زد که با وسایل ناوبری امروزه فرودگاه‌های مسافری و پایگاه‌های‌ نظامی با فواصل بسیار کوتاه چون فرودگاه آغاجری و پایگاه هوایی امیدیه و یا فرودگاه همدان و پایگاه هوایی نوژه در 5مایلی هم فعال هستند و مشکلی هم در پروازهایشان نیست.

گزارش ویدئویی| روایت تسنیم از اختلافات بر سر ساخت شهر فرودگاهی چابهار/ آیا فرودگاه جدید برای پایگاه شکاری مزاحمت ایجاد می‌کند؟رئیس مجلس از محل احداث شهر فرودگاهی چابهار بازدید کرد / قالیباف: همه مصمم هستیم این پروژه راه‌اندازی شود + فیلممعاون منطقه آزاد چابهار: فروگاه جدید تداخلی در پرواز جنگنده‌ها ایجاد نمی‌کند / برای ساخت شهر فرودگاهی همه مجوزها را گرفته‌ایم

عملیات احداث شهر فرودگاهی چابهار با یک‌هزار میلیارد تومان منابع منطقه آزاد چابهار از تیرماه امسال آغاز شده و حالا قرار است ادامه ساختش را یک تیم از شورای‌عالی امنیت ملی و کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی کند.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دو هفته پیش در سفر استانی به سیستان و بلوچستان ضمن حمایت از ساخت فرودگاه جدید، گفت: ساخت فرودگاه مانند راه‌آهن و پروژه‌های حمل‌ونقلی دیگر در اولویت‌های برنامه است.

ورود به حریم‌های پروازی جنگنده‌ها ممنوع نیست/ جنوب شرق کشور منطقه پرواز ممنوع اصلا ندارد

حمید حسینی کارشناس ارشد صنعت هواپیمایی کشور می‌گوید: قوانین هواپیمایی جهانی و پیمان شیکاگو که بین تعداد زیادی از کشورهای جهان امضا شده و براساس آن نوع فرودگاه‌ سازی و آموزش خلبانی و بی‌سیم‌ها و دستگاه‌های ناوبری و دیگر موارد تعریف شدند؛ صنعت هواپیمایی بر روی این قوانین می‌چرخد  هیچ کسی در دنیا اجازه ندارد عملیات هواپیمایی را بدون رعایت این استانداردها انجام دهد.

وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: مناطق پروازی به انواع مختلف از جمله مناطق پرواز ممنوع، پرواز محدود، پرواز خطرناک و دلتا تقسیم می‌شوند، مناطق ممنوع مانند منطقه پروازی خنداب و پارچین و برخی مناطق خساس نظامی و هسته‌ای در کشور تقسیم می‌شوند که هیچ پروازی حق ورود به آن‌ها را ندارد که اصلا چنین مناطقی در جنوب شرق کشور نداریم.

این کارشناس تصریح می‌کند: مناطق محدود در محدوده سایت‌های هسته‌ای و برخی سایت‌های نظامی مانند سایت هسته‌ای بوشهر هستند که خلبانان با اجازه پدافند می‌توانند وارد محدوده شوند و عملیات پروازیِ ورود به محدوده پروازی فرودگاه را انجام دهند، برای مثال فرودگاه بوشهر و منطقه پرواز محدود سایت هسته‌ای بوشهر دقیقا در کنار هم هستند و برای ورود به محدوده فرودگاه، خلبان مسافری باید وارد محدوده پرواز محدود شود و اجازه پدافند را بگیرند.

حسینی ادامه می‌دهد: نوع دیگر مناطق پرواز خطرناک است که شامل مناطق چارلی اصطلاحا احتیاط می‌شود، در این مناطق هواپیماهای جنگنده عملیات پروازی انجام می‌دهد که در این مناطق عملیات پروازی عادی ممنوع نیست بلکه محدود است و هواپیماهای مسافری به راحتی و  با هماهنگی می‌توانند وارد این محدوده‌ها شوند.

این کارشناس ارشد صنعت هواپیمایی تاکید می‌کند: مثلا ما در محدوده چابهار دو حریم چارلی در خشکی و یک حریم پروازی در دریا داریم که به نام نیروی هوایی ثبت شده است و برای ساخت فرودگاه جدید می‌توان دو حریم پروازی را آزاد کرد و یک حریم را در اختیار نیروی هوایی گذاشت و این موضوع عادی و روتینی در صنعت هواپیمایی است و قبلا هم در نقاط مختلف کشور اتفاق افتاده است، زمانی که نیاز به توسعه باشد حریم‌ها تغییر می‌کند ضمن آنکه اگر همه سه حریم هم در اختیار نیروی هوایی باشد مشکلی نیست و می‌تواند با اجازه برج مراقبت ارشد وارد محدوده پروازی شد.

حسینی می‌گوید: حریم دیگر در دسته‌بندی حریم‌های پروازی، حریم چارلی است که در آن پروازهای جنگنده، اسلحه و مهمات امتحان می‌کنند که در محدوده کوچکی روی زمین است و تداخلی در پروازهای مسافری ایجاد نمی‌کند. حریم دلتا برای رزمایش نظامی است که در مناطق دلتا باید سکنه نباشد پس به طور طبیعی اگر یک منطقه دلتا تبدیل به جایی بشود که سکنه داشته باشد پس بهتر است که این منطقه دلتا جابه‌جا شود و خطر برای شهروندان نداشته باشد.

تعداد زیادی از فرودگاه‌های نظامی و غیرنظامی و مناطق پدافندی حساس کشور کنار هم هستند و مشکلی در پروازها نیست

این کارشناس می‌گوید: در استانداردها و قوانین بین‌المللی هواپیمایی ما برج مراقبت ارشد داریم که تعداد زیادی از فرودگاه‌های اطراف یک محدوده پروازی را راهبری می‌کند و طبق قوانین برج مراقبت فرودگاه مسافری، برج مراقبت ارشد است و تمامی پروازهای نظامی و غیرنظامی باید از آن اجاز‌ه بگیرند که برای مثال برج مراقبت ارشد در تهران، برج مسافری فرودگاه مهرآباد است؛ در تهران 12 فرودگاه هواپیمایی و  هلیکوپتری نظامی و غیرنظامی  در حریم ترافیکی تهران ( TMA)  وجود دارد که بیش‌از نیمی از پروزهای کشورمان در این منطقه انجام می‌شود.

حسینی ادامه می‌دهد: در این محدوده 70 مایلی همه پروازها باید با برج مراقبت ارشد هماهنگ شوند و مشکلی هم در پروازهای آنان نیست؛ علاوه بر آن در اصفهان نیز ما  4 فرودگاه نظامی و غیرنظامی در دایره با قطر کمتر از 50 کیلومتر داریم که هر پروازی باید با برج مراقبت ارشد که فرودگاه مسافری است هماهنگ کند.

این کارشناس ارشد صنعت هواپیمایی می‌گوید: مثال‌های مختلف در کشورهای دیگر هم زیاد است، مثلاً در مسکو ما  17 فرودگاه عملیاتی داریم که نکته جالب این است در مسکو چهار تا از این فرودگاه‌ها عملیات مسافربری انجام می دهند؛ در تایلند و بانکوک ما بیش از 4 فرودگاه بزرگ داریم که عملیات مسافربری در مقیاس عظیم انجام می دهند.

وی تاکید می‌کند: مثال‌های دیگر در ایران شامل پایگاه هوایی بسیار مهم نوژه همدان، فرودگاه همدان و منطقه پندافند هوایی راهبردی غرب کشور، سوباشی، است که در دایره‌ی 60 کیلومتری هم قرار دارند؛ فرودگاه غیرنظامی آغاجاری و پایگاه هوایی امیدیه در کمتر از 30 کیلومتر فعال هستند؛ فرودگاه بوشهر با حریم پروازی محدود نیروگاه اتمی بوشهر( A17) هم جوار است و همه پروازهای نظامی و غیرنظامی فرودگاه بوشهر باید با هماهنگی پدافند هوایی نیروگاه اتمی وارد محدوده فرودگاه شوند.

کارشناس صنعت هواپیمایی کشور می‌گوید: در مناطق جنوبی مثال‌های مختلف از عدم تداخل پروازی در مناطق جنوبی وجود دارد مثلا ما در بندر عباس و جزایز جنوبی تعداد زیادی فرودگاه نظامی، غیرنظامی و حتی ناوهایی داریم که روی آن‌ها بالگرد نشست و برخاست دارد و همه این پروازها باید با برج مراقبت ارشد در که برج مراقبت فرودگاه بندر عباس است هماهنگ شوند یا مثلا فرودگاه لامرد و فرودگاه عسلویه در فاصله کمتر از 35 کیلومتری هم فعال هستند.

 وی تاکید می‌کند: با این تفاسیر، ما زمانی که تعدد فرودگاه و پایگاه هوایی داشته باشیم با رعایت استانداردهای جهانی مانع و ممنوعیتی ندارد و نه در ایران بلکه جهان تعدد فرودگاه کنار هم حتی در فاصله‌های خیلی نزدیک چیز عجیبی نیست و بیش از این در مناطق پرترافیک تر از چابهار نیز داشتیم؛ شما می‌دانید در محدوده تهران و حومه تا البرز نزدیک 20 میلیون نفر جمعیت، یک چهارم جمعیت کشور ساکن است و بیش از نصف پروازهای کشور در این رینگ حریم هوایی حریم پرواز تهران است.

حسینی می‌افزاید: اما همانطور که پیشتر گفتم اگر اینجا فرودگاه تاسیس شود و این فرودگاه برج مراقبتی داشته باشد باید در منطقه همجوار و نزدیک یک برج مراقبت ارشد وجود داشته باشد که طبق قانون فرودگاه مسافری مانند تهران، بندرعباس، اصفهان و ....برج ارشد می‌شود و برج مراقبت نظامی باید با آن هماهنگ شود.

ساخت شهر فرودگاهی چابهار در منطقه آزاد، صنعت هواپیمایی کشور را هم جلو می‌اندازد

این کاشناس می‌گوید: جدای از این موضوعات ما بحث توسعه هابی، دریایی و ریلی جنوب شرق کشور به کشورهای همسایه مانند افغانستان، هند و حتی غیر همسایه را داریم، برای رشد چابهار باید فرودگاه، فرودگاه منطقه آزاد شود که شده است تا بتوان بدون تشریفات گمرکی در آن سرمایه‌گذاری کرد.

وی ادامه می‌دهد: یک بخش شهرک فرودگاهی چابهار برای اورهال و نگهداری هواپیماهای ایران و کشورهای منطقه است و تا تعمیر و نگهداری و اورهال هواپیماها در آنجا انجام شود. در خود ایران ما در حال حاضر بیش‌از 10 نوع هواپیما داریم که متخصصان صنعت هواپیمایی، آن‌ها را به قطعات بسیار کوچک تبدیل و اورهال می‌کنند و از خروج ارز ار کشور جلوگیری می‌کنند.

حسینی تصریح می‌کند: اورهال و تعمیر و نگهداری هواپیماها هزینه‌های صد میلیاردی در بر خواهد داشت اگر ما بخواهیم این کارها را در کشورهای همسایه انجام بدهیم؛ چه بهتر که ما یک منطقه آزاد خارج از منطقه کلی و به معنای گمرکی داشته باشیم که هواپیماهای داخلی و  خارجی به راحتی بتوانند بیایند و ما به راحتی بتوانیم آنها را اورهال کنیم و درآمد تخصصی در حدود همین صد میلیارد تومان برای ما ایجاد کند.

کارشناس صنعت هواپیمایی خاطرنشان می‌کند: هاب فرودگاهی منطقه آزاد موجب می‌شود که این هواپیماها بیایند وارد این هاب شوند و برای آنها نیز به صرفه و خوب است چرا که با هزینه های پایین کارشان در ایران راه می افتد و قطعات این هواپیماها نیز به خاطر این که در منطقه به دلیل اینکه تنها نقطه ای است که از تحریمات آمریکا مسدود مانده است به راحتی تامین و وارد می شود.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/395/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه آزاد چابهار فرودگاه های ایران سیستان و بلوچستان منطقه آزاد چابهار فرودگاه های ایران سیستان و بلوچستان شهر فرودگاهی چابهار ساخت فرودگاه جدید نظامی و غیرنظامی برج مراقبت ارشد صنعت هواپیمایی پایگاه هوایی فرودگاه نظامی کارشناس صنعت محدوده پرواز وارد محدوده نیروی هوایی تعداد زیادی منطقه آزاد فرودگاه ها حریم پرواز جنگنده ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این جنگنده ایرانی را با اف ۳۵ و اف ۲۲ مقایسه نکنید

به گزارش تابناک به نقل از برنا، تصویر ماهواره‌ای جدید از یک جت ناشناس اما شبیه به پلتفرم جنگنده قاهر ۳۱۳ بر روی باند فرودگاه اختصاصی «هِسا (هواپیماسازی ایران)» از صنایع زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نشان می‌دهد که احتمالاً پهپاد جت قاهر در حال گذراندن تست‌های پروازی است.
 

یک تصویر ماهواره‌ای جدید سبب شد برخی رسانه‌ها از آن باعنوان «حضور یک جت ناشناس شبیه به پلتفرم جنگنده قاهر ۳۱۳» یاد کنند؛ جنگنده‌ای که بر اساس خبر خبرگزاری برنا، از «روی باند فرودگاه اختصاصی هِسا (هواپیماسازی ایران)» تصویربرداری شده و این خبرگزاری این احتمال را مطرح کرده که جنگنده یادشده «احتمالا پهپاد جت قاهر و در حال گذراندن تست‌های پروازی» است.

سال گذشته رئیس سازمان صنایع دفاع در نشست خبری در پاسخ به سوالات پیرامون وضعیت طرح جنگنده قاهر اعلام کرد که پروژه هواپیمای قاهر در نقش هواپیمای بی‌سرنشین ظهور خواهد کرد. به گفته رئیس سازمان صنایع دفاع «پروژه قاهر در حال حاضر در فناوری به بلوغ کامل رسیده اما در محصول تنوع ایجاد کردیم و مدل‌های بی‌سرنشین نیز در حال طی فرایند ساخت و آزمایشات است.»

وی افزود: «اواسط سال آینده از نسخه‌هایی از این هواپیما رونمایی خواهد شد. ما نسخه‌های این هواپیما را با نیاز دو نیرو تطبیق دادیم و با توجه به نیاز آن‌ها تغییراتی در هواپیما ایجاد کردیم. حال تصاویر جدید ماهواره‌ای حاکی از انجام تستهای پروازی یک پلتفرم ناشناس اما شبیه به قاهر در فرودگاه صنایع هسا است که احتمالا مدل بی‌سرنشین جنگنده قاهر ۳۱۳ باشد.»

ویژگی مهم قاهر ۳۱۳
از نسخه بی‌سرنشین جت جنگی قاهر می‌توان در انواع ماموریت‌های تهاجم زمینی و پشتیبانی نزدیک و گشت و عملیات‌های دریایی و همچنین به‌عنوان جت شناسایی و گشت هوایی نیز استفاده کرد. این امکان کاهش هزینه‌ها برای یک نیروی هوایی در جایگزینی با هواپیمای با سرنشین را در نتیجه خود دارد و تعداد قابل توجهی از این جت بی‌سرنشین را می‌توان در خدمت گرفت و با ریسک جانی کمتر برای خلبان و تمرکز و دقت بیشتر به انجام ماموریت‌های هوایی پرداخت.

مزیت‌های جنگنده ایرانی
قاهر۳۱۳ قرار است جنگنده کوچک و سبکی باشد که به بدنه نیروی هوایی ایران کمک کند پس قیاس آن با اف۳۵ و اف ۲۲ کار بیهوده و غلطی است. حمل سلاح‌های نسبت کم با توجه به فیزیک این جنگنده ایرانی کاملا منطقی است و قرار است قاهر در ارتفاع پایین و ساختار دفاعی به ایران کمک کند.

طول قاهر۳۱۳.۱۴ متر و عرض آن ۵ متر عنوان شد. این جنگنده یک هواپیمای تک‌موتوره و تک‌سرنشین بود که در زمان رونمایی آن عنوان شد این جنگنده دارای سطح مقطع راداری کم است و در بدنه آن از مواد پیشرفته استفاده شده است، همچنین عنوان شده بود این جنگنده قادر است از انواع تسلیحات بومی استفاده کند و قابلیت پرواز در ارتفاع پست را نیز دارد.

 

دیگر خبرها

  • برقراری پرواز مسیر مشهد_ایلام پس از یک سال
  • چرا تهران تقسیم می‌شود؟
  • به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال گازی در منطقه در جهت تحقق منافع ملی و توسعه درآمدهای ارزی
  • ‌تلاش برای راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی جدید در مناطق تقاضا محور استان فارس
  • احتمال ایجاد سیلاب‌های محلی در مازندران
  • این جنگنده ایرانی را با اف ۳۵ و اف ۲۲ مقایسه نکنید
  • مواج شدن دریا در خلیج‌فارس با وزش بادهای جنوب غربی
  • رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • پرواز تهران - خرم‌آباد به فرودگاه مهرآباد بازگشت